Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Jajka utrzeć z cukrem, aż lekko zgęstnieją i będą miały jasny kolor – około 5-7 minut (masa powinna się podwoić). Dodać masło i wanilię, mieszać dwie minuty. Następnie wymieszać z mąką, aż się połączą. Dodać żurawinę i dokładnie wymieszać. Przygotować tortownicę– wysmarować masłem, wysypać bułką tartą. Piec przez 40 do 50 minut, do suchego patyczka. Ostudzone ciasto obficie obsypać cukrem pudrem. Smacznego!

Świąteczne ciasto z żurawiną

3 jajka
2 szklanki cukru,
3/4 kostki masła,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 szklanki Mąki Basi Extra Wypiek
340 g świeżej żurawiny
Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Podobne przepisy

Podziel się swoimi
przepisami