Sposób przygotowania:

Ubijamy jaja z cukrem na puch, po czym dodajemy rozpuszczone masło. Następnie do masy wsypujemy partiami przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, stale mieszając masę na niskich obrotach miksera. Dodajemy ocet balsamiczny i rozmrożone, odsączone z soku owoce. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem.

Śniadaniowy placek z owocami

1,5 szkl. Mąki Basi Tortowej Extra
pół szklanki Mąki Basi z Orkiszu
200 g masła
4 jajka
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
1 łyżka octu balsamicznego

Dodatkowo:
Opakowanie mrożonych owoców leśnych
Cukier puder do posypania
Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Podobne przepisy

Podziel się swoimi
przepisami