Sposób przygotowania:

Ciasto smażyć na wolnym ogniu, z obu stron, na suchej patelni (nie potrzeba tłuszczu, olej jest w cieście). Usmażone odstawić w ciepłe miejsce (np. do nagrzanego piekarnika), żeby nie ostygły. Rozgrzać oliwę na dużej patelni, dodać grzyby i smażyć na średnim ogniu mieszając przez około 10 minut. Dodać natkę pietruszki, tymianek, czosnek, sól i pieprz. Smażyć przez 1 minutę. Zmniejszyć ogień i dodać pokrojony szpinak i dusić pod przykryciem około 2 minuty. Odkryć i dodać ser i poczekać aż się rozpuści. Nadziewać naleśniki i podawać na ciepło.

Naleśniki – grzyby | szpinak

Ciasto

  • 2 szklanki mleka

  • 1 i 1/4 szklanki Mąki Basi Wrocławskiej

  • 1 jajko

  • 1 łyżka oleju


Nadzienie

  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

  • Około 400 g świeżych grzybów pokrojonych w cienkie plasterki

  • 1/4 szklanki świeżej natki pietruszki

  • 1 łyżka świeżego tymianku

  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekanego

  • sól i pieprz do smaku

  • 100 g startego sera mozzarella

  • 100 g świeżego szpinaku

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Podobne przepisy

Podziel się swoimi
przepisami