Sposób przygotowania:

W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej miksujemy ze sobą składniki mokre. Łączymy następnie zawartości obu naczyń, mieszając zwinnie drewnianą łyżką do połączenia składników. Ciasto będzie raczej gęste. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do połowy, następnie kładziemy łyżeczkę konfitury, którą zakrywamy drugą porcją ciasta. Tak przygotowane muffinki pieczemy ok. 25 minut w 175 stopniach Celsjusza. Smacznego 🙂

Muffinki orkiszowe

1 i 1/2 szklanki mąki Basi z Orkiszu
1 jajko
1 szklanka zmielonego musli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Łyżeczka cynamonu
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/4 szklanki miodu lub innego płynnego słodu
1/4 szklanki oleju
Dowolna konfitura
Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Podobne przepisy

Podziel się swoimi
przepisami