Sposób przygotowania:

Ser zemleć, dodać mąkę, jajo, masło (lekko podgrzane ale nie roztopione) oraz sól i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm, pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć 1,5 łyżeczki nadzienia. Złożyć łapiąc dwa przeciwległe końce ciasta. Gotowe ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 20 minut na złoty kolor. Gotowe ciastka ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Koperty z nadzieniem


  • 250 g sera twarogowego

  • 250 g Mąki Basi Tortowej

  • 250 g masła

  • 1 jajko

  • ¼ łyżeczki soli

  • Ulubiona marmolada/dżem do nadzienia

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Podobne przepisy

Podziel się swoimi
przepisami