Sposób przygotowania:

Czekoladę z masłem rozpuść w dużym rondlu. Dodać cukier cały czas mieszając, aż wszystkie składniki całkowicie się roztopią. Lekko przestudzić. Dodać proszek do pieczenia i płatki chili.
Jajka utrzeć na gęsty krem, pod koniec ubijania małymi porcjami dodawać mąkę. Cały czas mieszając powoli dodawać rozpuszczoną czekoladę. Gotowe ciasto wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 min w temp. 180°C. Smacznego!

Ciasto czekoladowe z chilli

250 g gorzkiej czekolady
220 g masła
80g brązowego cukru
5 jajek
2 czubate łyżki Mąki Basi Tortowej
1/2 łyżeczki suszonych płatków chili
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Podobne przepisy

Podziel się swoimi
przepisami