Sposób przygotowania:

W misce miksera utrzeć cukier z masłem. Dodać jajka, aromat waniliowy i ubić. Wymieszać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sól. Dodać do ubitej masy. Dobrze wymieszać. Przykryć folią spożywczą i pozostawić w lodówce na 2 godziny. Ciastka dowolnie uformować. Posypać cukrem wymieszanym z cynamonem. Piec w temperaturze 170 ° C przez 10 minut aż krawędzie ciasteczek będą lekko rumiane. Po upieczeniu ostudzić na kratce.

Ciasteczka z cynamonem


  • 1 szklanka cukru

  • 1/2 kostki masła w temp. pokojowej

  • 1 duże jajko

  • esencja waniliowa

  • 1/2 szklanki Mąki Basi Tortowej

  • 1,5 łyżeczki cynamonu

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • szczypta soli

  • pół szklanki cukru wymieszanego z dwoma łyżeczkami cynamonu

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Podobne przepisy

Podziel się swoimi
przepisami