Sposób przygotowania:

Łączymy wszystkie składniki i zostawiamy do wyrośnięcia na 12- 18 godzin. Następnie przekładamy je do keksówki wysmarowanej oliwą i posypanej otrębami żytnimi. Chleb również smarujemy oliwą i posypujemy ulubionymi ziarnami: słonecznika, dyni, maku, otrębami. Pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia na około godzinę. Do rozgrzanego piekarnika wsypujemy kostki lodu. Wstawiamy chleb. Pieczemy około 10 minut w 230 C, a następnie kolejne 40 minut w 210 C.

Chleb z ziarnami


  • 150 g Mąki Basi z Pełnego Przemiału

  • 250 g Mąki Basi Extra Wypiek

  • 1,5 łyżeczki soli

  • 2 g świeżych drożdży

  • 250 ml wody

  • 1 szklanka kostek lodu

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Podobne przepisy

Podziel się swoimi
przepisami