Sposób przygotowania:

Wymieszać w dużej misce mąkę, drożdże i sól. W osobnym naczyniu wymieszać gorącą wodę z olejem i miodem, a następnie dodać do suchych składników. Wyrabiać aż składniki się połączą. Na lekko posypanym mąką blacie ugniatać ciasto przez około 5 minut, aż ciasto nie będzie kleiste. Jeśli jest taka potrzeba, dosypać trochę więcej mąki. Ciasto włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej, przycisnąć i przykryć folią spożywczą. Pozostawić na 1 godzinę. Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Bochenek naciąć nożem, a następnie piec przez 30-35 minut, aż chleb będzie złoty. Chleb jest upieczony, jeżeli pukając w dno formy słyszymy głuchy dźwięk. Ostudzić.

Bardzo prosty chleb


  • 500g Mąki Basi z Pełnego Przemiału

  • 1 opakowanie suszonych drożdży

  • 1 łyżeczka soli

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 łyżka miodu

  • 300 ml gorącej wody

Potrzebna mąka: Po szczegóły kliknij na produkt

Podobne przepisy

Podziel się swoimi
przepisami