Nasze Basie

Basia to mąka, która pomoże Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni…

Wiemy, że rodzaj mąki ma znaczenie – dlatego nasze Basie zostały przygotowane z myślą o pomaganiu w wyczarowywaniu najsmaczniejszych wypieków i dań.

Kompozycja gatunków zbóż została tak dobrana, aby zapewnić najlepszy efekt, za każdym razem gdy…

  1. …gdy pieczesz ciasto

    Mąka tortowa extra

    Mąka tortowa extra

    Puszyste ciasto to podstawa najsmaczniejszej babki i tortu.

    Dzięki naszej propozycji będzie jeszcze bardziej puszyste, niż dotychczas. Jako jedni z niewielu posiadamy mąkę o tak niskim typie, który czyni tę mąkę wspaniale aksamitną.

    Ten wariant dedykujemy do tworzenia idealnych wypieków, które zawsze będą puszyste, jak trzeba.

  2. …gdy pieczesz ciasto

    Mąka extra wypiek

    Marzysz o wyrośniętym cieście, którego widok nikogo z domowników nie pozostawi obojętnym?

    Ten wariant to unikalna propozycja na polskim rynku. Efekt wypiekowy uzyskany dzięki naturalnym właściwościom, a nie sztucznym dodatkom. To wspaniały wariant do ciast drożdżowych, dzięki niemu ciasto zawsze wyrośnie tak jak trzeba.

  3. …gdy pieczesz ciasto

    Mąka krupczatka

    Przekonaj się jak smakują ciasta kruche z mąki Basia…

    Basia Krupczatka to mąka najlepsza do ciast kruchych. Dzięki użyciu starannie dobranych odmian pszenic oraz optymalnej granulacji zapewnia, że Twoje wypieki będą udane.

  4. …gdy pieczesz ciasto

    Mąka tortowa orkiszowa

    Pyszne wypieki w zdrowszym wydaniu…

    Mąka Basia Tortowa Orkiszowa to idealna alternatywa dla tych, którzy dbają o zdrowy styl życia, a jednocześnie lubią cieszyć się smakiem i aromatem pysznych domowych wypieków.

    Produkowana w 100% z orkiszu, pradawnego zboża, którego ziarna są źródłem błonnika oraz mają wysoką zawartość białka oraz witaminy B1.

  5. …gdy przygotowujesz danie na ciepło

    Mąka wrocławska

    Wspomnienie chrupiących naleśników
    i blask w oczach domowników to wystarczający powód…

    …by angażować się kulinarnie. Właśnie z tych powodów stworzyliśmy wariant, który sprawi, że naleśniki zawsze będą się udawać i pozostaną chrupiące.

     

  6. …gdy przygotowujesz danie na ciepło

    Mąka poznańska

    Czy robiąc pierogi martwisz się o to, czy wyjdą odpowiednio miękkie?

    Nasza propozycja sprawi, że na pewno uzyskasz za każdym razem wspaniały efekt.

    Ten wariant z pewnością pomoże Ci zapewnić elastyczność Twoim pierogom i kluskom.

  7. …gdy przygotowujesz danie na ciepło

    Mąka na pizze włoską

    Smak prawdziwej włoskiej pizzy na wyciągnięcie ręki…

    Pyszne ciasto z sosem z dojrzałych pomidorów, rozpływająca się w ustach mozzarella i aromatyczne zioła… Tak, to pizza, najbardziej popularne danie kuchni włoskiej. We Włoszech do jej przygotowania używa się mąki „tipo 00”, czyli o typie „00”

    To propozycja dla wszystkich, którzy chcą wrócić do kulinarnych wspomnień ze swoich podróży.

     

  8. …gdy szukasz zdrowszej alternatywy

    Mąka z pełnego przemiału

    Niekiedy liczy się nie tylko smak,
    ale i zachowanie zdrowej równowagi.

    Ten wariant polecamy tym, którzy szukają w mące pełnego, naturalnego bogactwa prozdrowotnego Matki Ziemi. Jest to naturalne źródło drogocennych składników mineralnych, witamin i błonnika, aby wzbogacić codzienne wypieki i dania.

  9. …gdy szukasz zdrowszej alternatywy

    Mąka żytnia

     

    Bądź Fit 🙂

    To klasyczna mąka żytnia o naturalnie wysokiej zawartości błonnika pokarmowego, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Jest idealna w zbilansowanej diecie, dzięki której możesz zachować smukłą sylwetkę na dłużej.

  10. …gdy szukasz zdrowszej alternatywy

    Mąka z orkiszu pełnoziarnista

    Ciesz się niepowtarzalnym smakiem i aromatem domowego pieczywa!

    Mąka Basia z Orkiszu powstaje w 100% z czystego orkiszu.

    Orkisz to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane już przed wiekami. Odkryty na nowo orkisz jest obecnie popularny wśród miłośników zdrowej i naturalnej żywności. Jego ziarna cechuje naturalne bogactwo białka, witamin z grupy B, błonnika oraz składników mineralnych.

    Basia z Orkiszu idealnie nadaje się do codziennego wypieku domowego chleba, bułeczek i ciasteczek.

Podobne przepisy

Podziel się swoimi
przepisami